Här hittar ni sommaren 2021 års program.

Följ oss på Facebook och Instagram för senaste nytt.

 

 

 

LÖRDAG 12 JUNI

Köp biljetter 19:00

NORRBOTTEN NEO MÖTER PETER MATTEI

Peter Mattei är en av Sveriges internationellt mest kända sångare. På operascener över hela världen hyllas han för sin förmåga att förena sin klangfulla barytonröst med stark scenisk närvaro. Han är också uppmärksammad för sina framträdanden som romanssångare, bland annat med Schuberts Winterreise .

Nu gör Mattei ett unikt framträdande tillsammans med Norrbotten NEO vid Festspelen i Piteå, staden där han har sina rötter.

Köp nu Livestream Facebook, valfri swish Livestream Studio Acusticums hemsida, valfri swish

SÖNDAG 13 JUNI

Köp biljetter 18:00

KRISTIAN ANTTILA OCH JOHAN PIRIBAUER

Föreställningen "Berättande sånger från storstaden och glesbygden" rör sig genremässigt mellan singersong-writer, visa och folk med stora berättande inslag i form av mellansnack. Låtarna spänner över hela Johan och Kristians repertoar.

Välkomna på en konsert med närhet och lokala berättelser.

Köp nu Livestream Facebook, valfri swish Livestream Studio Acusticums hemsida, valfri swish
Köp biljetter 21:00

INSTÄLLT- FRANSKA TRION

Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Bandet är aktuella med Matti Ollikainens bok "Trasiga Toner" om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor samt sitt elfte album i "Är det konstigt ".

Franska Trion medverkade även som ett av husbanden i SVT´s På spåret.
Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat.

Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till de mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnål falla. Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir
därför också väldigt drabbande.

MÅNDAG 14 JUNI

Köp biljetter 12:00

PANDEMIN VS DEMOKRATIN

Många stater har använt pandemin som ursäkt för att inskränka demokratin och de mänskliga rättigheterna. Blankspot bevakar demokratirörelser runt om i världen och våra reportage kommer också presenteras i ett utställningskoncept som vänder sig till gymnasiet och allmänheten. Syftet är att visa exempel på hur olika demokratiaktörer runt om i världen och i Sverige agerar och hur de påverkats av pandemin.

Under Festspelen kommer det att hållas en digital föreläsning av mediestrategen Brit Stakston och journalisten Martin Schibbye som både brinner för det fria ordet och demokratifrågor.

Livestream Facebook, fri entré Livestream Studio Acusticums hemsida, fri entré
Köp biljetter 18:00

JUSTINA

Justina - en känd iransk rappare, sångare och låtskrivare, med över 275 000 följare på instagram kommer till Festspelen i Sommar.

Hon har skapat musik under 10 års tid. Hennes musik handlar mest om kvinnors rättigheter och samhällsproblem. Regimen i hennes hemland Iran förbjuder kvinnor att framträda offentligt och detta medförde att hon arresterades 2017. Därefter lyckades hon att fly efter från Iran till Georgien där hon bodde i två år. På grund av den svåra situationen i sitt hemland är Justina sedan hösten 2020 Piteå kommuns fristadsmusiker via internationella nätverket ICORN. I Piteå har hon nu en säker plats för sitt konstutövande.

Tillsammans med Jamin och det lokalt sammansatta bandet kommer de att bjuda på en timme lång konsert med sin revolutionära musik.

Köp nu Livestream Facebook, valfri swish Livestream Studio Acusticums hemsida, valfri swish
Köp biljetter 21:00

JENNY WILSON

På akustisk gitarr och piano omtolkar Jenny Wilson gammalt material och framför helt nya låtar från sitt kommande album.

I sin musik hämtar Jenny Wilson inspiration från personliga erfarenheter. Varje skivsläpp är baserat på en livsavgörande händelse som har kanaliserats ut i musiken. Hardship (2009) handlar om moderskap, Demand Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked och EXORCISM (2018) är en uppgörelse med ett övergrepp.

Genom det senaste albumet TRAUMA som släpptes 2019 fortsätter Jenny Wilson att undersöka samma teman och erfarenheter som i de tidigare skivorna.

Musiken är intim konserten kommer att återspegla detta. Med ett nytt perspektiv på de äldre skivsläppen och de tunga erfarenheterna skriver Jenny Wilson: ”Först nu vågar jag närma mig dessa låtar i ett annat ljus, med en slags ömhet. Med en avskalad enkelhet, om man så vill. Och kanske ligger det även i tiden att vi nu, kollektivt, längtar efter det enklare och mjukare?”

Köp nu Livestream Facebook, valfri swish Livestream Studio Acusticums hemsida, valfri swish

TISDAG 15 JUNI

Köp biljetter 18:00

Barnföreställningen Sagoskåpet

När Sagoskåpets dörrar öppnas bjuds barnen in i en magisk sagovärld med stämningsfull musik och roliga överraskningar.
Sagoskåpet är en sagoföreställning som tar barn mellan 3 och 6 år med på ett äventyr.
Pojken bor ensam i ett hus i skogen, och har det egentligen ganska bra. Men en vän? Det kanske man skulle haft. Så han ger sig iväg genom mörka skogen, ensam, sökande efter en vän. Men.. är det vänner han träffar på?
Genom sagan om den lilla pojken får vi fundera kring några av känslorna som vi människor stöter på här i livet. Som vänskap, sorg och rädsla. Vad är rädsla, och hur känns det egentligen?

Fri entré, hämta din biljett här Livestream Facebook, fri entré Livestream Studio Acustcums hemsida, fri entré
Köp biljetter 21:00

CHRISTIAN LINDBERG OCH ROLAND PÖNTINEN

2021 firar Christian Lindberg och Roland Pöntinen 40 år som duo, och publiken i Piteå Festspel blir först med att få höra delar av detta jubileumsprogram som kommer att framföras världen över år 2021.

På programmet framför man musik av bla Tchaikovsky, Rossini och Bizet.

Köp nu Livestream Facebook, valfri swish Livestream Studio Acusticums hemsida, valfri swish

ONSDAG 16 JUNI

Köp biljetter 20:00

NORRBOTTEN BIG BAND & IDA SAND feat OLA GUSTAFSSON

Nu får vi möta Ida Sand på hemmaplan tillsammans med fantasiska Norrbotten Big Band och en av landets mest begåvade gitarrister: Luleåsonen Ola Gustafsson.

Köp nu Livestream Facebook, valfri swish Livestream Studio Acusticums hemsida, valfri swish

Kontakta oss

Fill 59Created with Sketch. annacarin@studioacusticum.com

Dela detta

Lorem ipsum

Samarbetspartners: Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Norrbottensmusiken, Piteå församling, Piteå kommun, Kulturrådet