Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Backyard Saturday 10 juni

Smith & Thell

De senaste fem åren har helsingborgsduon Smith & Thell arbetat sig in i det Svenska musikundret.

Idag är de landets mest spelade band på svensk radio men även ett av de mest turnerande artisterna i Sverige. 2019 spelade Smith and Thell i en bejublad helt slutsåld konsert under Festspelen och nu är det äntligen tillbaka för att spela på den nya utomhusscenen Backyard.

– Tänk er vilken allsångskväll det kommer att bli. Så många hits i midnattssolen säger Roger Norén, Festspelen i Piteå.

2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath”, ”Year of the Young” och senaste singeln ”I Feel It In The Wind”.

Maria Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popsound. 2022 släppte de sitt andra album, det kritikerhyllade ”Pixie’s Parasol” som följdes av en turné och utsålda spelningar i London och New York. Under 2023 flyttade bandet under en tid till Los Angeles för att skriva nästa album.

Deras musik är nästan omöjlig att missa, du kommer garanterat att känna igen många låtar från svensk radio, eller kanske till och med kunna några utantill. Med härliga låtar som man blir glad av tillsammans med en ljus himmel i den norrbottniska natten kommer Smith and Thell i Piteå på Backyard inte bli annat än succé.

Välkommen till sommarens musikfest!

Samarbetspartners

Sparbanken Nord,
Region Norrbotten,
Barbro Osher Pro Suecia Foundation ,
Polarbröd,