Måndag 13 juni

PETRA MARKLUND

KÖP BILJETT

Petra Marklund är en av vårt tids mest folkkära popartister kommer till Festspelen!

Petra Marklund startade sin karriär under namnet ”September” och nådde stora framgångar med låtarna ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” som blev stora internationella dansgolvshits. År 2010 medverkade hon i Så mycket bättre och blev namnet på allas läppar och vann den svenska publikens hjärtan efter tolkningarna av Petters ”Mikrofånkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga”. 2012 släppte Petra albumet ”Inferno” som hon skrivit tillsammans med Jocke Berg (Kent) med superhiten ”Händerna mot himlen” som streamats mer än 65 miljoner gånger på Spotify.
Under 2020 har Petra Marklund släppt en rad singlar, en EP och ett album är på väg. I oktober kom ”Maneter” som hon beskriver så här:
”Idén till låten ”Maneter” kom när jag läst en artikel om just Maneter. Det både fascinerade och skrämde mig att dom, som det stod, ”saknar hjärta och hjärna och håller på att ta över världens alla hav”. Det blev så symboliskt”.

Kontakta oss

Fill 59Created with Sketch. annacarin@studioacusticum.com

Dela detta

Lorem ipsum

Samarbetspartners: Sparbanken Nord, Norrbottensmusiken, Piteå kommun, Kulturrådet, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Bilkompaniet, Arctic Pulse & EU/ Interreg