Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Tisdag 13 juni

Martin Fröst och Roland Pöntinen

Klarinettisten och världsstjärnan Martin Fröst kommer till Festspelen tillsammans med pianisten Roland Pöntinen.

Konserten inleds med en avdelning med fransk musik för att sedan fortsätta med musik från Martins senaste album ”Night Passages” som släpptes 2022. Det blir sekelspännande urval av musik från det berömda till det sällsynta.
Han berör genrer jazz, folkmusik och förvandlar barockfavoriter av Bach, Scarlatti, Handel och Rameu till originalarrangemang.

Martin Fröst betraktas av många som en av världens absolut ledande klartinettsolister. När han spelade Mozarts klarinettkonsert med berömda Orpheus Chamber Orchestra i ett utsålt Carnegie Hall förra året skrev James R Oestreich i New York Times: ”Fröst uppvisade en virtuositet och musikalitet som inte överträffats av någon klarinettist – kanske inte av någon musiker över huvudtaget ­– som jag kan minnas”

Roland Pöntinen är en av vår tids främsta pianister som tack vare en virtuositet och omättlig musikalisk aptit har han samplat på sig en bred repertoar. Sedan debuten 1981 har Roland Pöntinen uppträtt med de främsta orkestrarna världen över, spelat på de mest prestigefyllda festivalerna och arbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Rafael Frühbeck de Borgos, Jevgenij Svetlanov och Leif Segerstam – för att nämna några få.

Välkommen till sommarens musikfest!

Samarbetspartners

Sparbanken Nord,
Region Norrbotten,
Barbro Osher Pro Suecia Foundation ,
Polarbröd,