Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Söndag 16 juni

ISABELLA LUNDGREN

Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon förmågan att formligen trollbinda sin publik.

Isabella har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier. Senaste åren har vi sett henne sjunga både på Idrottsgalan och SVT:s Nyårskonsert, Allsång på Skansen och i På Spåret. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Under flaggen ”All, or nothing at all” sjunger Isabella den amerikanska sångbokens allra störa ”arior” om hjärtesorg, längtan och att resa sig upp, om och om igen, komponerade och framförda av några av musikhistoriens mest ikoniska och kraftfulla kvinnor: Billie Holliday, Judy Garland, Edith Piaf, Maria Callas, Shirley Bassey & Barbra Streisand. Kvinnorna som kastade sig ut i musiken med de stora känslorna, som kramade sönder hjärtat på både publiken och sig själva. Övriga medverkande: Carl Bagge, piano, Daniel Fredriksson, trummor och Niklas Fernqvist, bas.
Det kommer att svänga så att man baxnar Outside the box.

 

Konserten är en del av Festspelspasset.

Välkommen till sommarens musikfest!

Samarbetspartners

Sparbanken Nord,
Barbro Osher Pro Suecia Foundation,
Region Norrbotten,
Kempestiftelserna,