Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Tisdag 18 juni

En hyllning till Sven-Bertil Taube

av och med Augustifamiljen och Edda Magnason m.fl

Augustifamiljen med Edda Magnason – förstärkta med Henrik Wallgren och Lisa Långbacka m.fl kommer till Festspelen!

AUGUSTIFAMILJEN är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med 10 år i På Spåret, samt många TV-konserter tex Victoriakonserten har bandet fått en speciell plats hos svenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Här förstärks bandet bla av fantastiska LISA LÅNGBACKA på dragspel.

EDDA MAGNASON blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar.
Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik.
Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken – o även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bla i SVT’s På Spåret

HENRIK WALLGREN är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.

 

Konserten är en del av Festspelspasset

Välkommen till sommarens musikfest!

Samarbetspartners

Sparbanken Nord,
Barbro Osher Pro Suecia Foundation,
Region Norrbotten,
Kempestiftelserna,