Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Backyard 10 juni

Daniela Rathana

Med debutalbumet ”Rathana Club” 2021 siktade Daniela på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen – och lyckades med överlägsen marginal. Hon korades omedelbart till ett stort namn inom svensk pop. Albumet speglar hennes personlighet vilket innebär utåtriktade och kaxiga låtar där lyssnaren sveps in i en värld med humor, fyllda dansgolv, känslor och allt däremellan. Rathana vann en Grammis för Årets pop med sitt debutalbum vilket förmodligen bara är ett startskott i hennes karriär.

”Rathana Club är ett album som representerar mig som jag är nu, den jag har varit och den jag vill bli. Jag är så jävla stolt över det här albumet.”

I förra årets Så mycket bättre gjorde Rathana succé bland annat med tolkningarna “Alltid blå” och “Återvändsgränd”. Tolkningen av Nordmans “Vandraren” är nu en dunderhit med över 6 miljoner lyssningar på Spotify.

Rathanas coola och balla vibe är något man inte kan missa och inspireras av. Att Daniela blivit stor så snabbt indikerar att hennes fame kommer bli större och större. Det är vi övertygade om och det lär ni också vara efter att ni sett henne live.

När naturkraften Rathana entrar scenen är det fullt ös från start och hennes sång är så där löjligt fantastisk. Det är inte en slump att vi låter Queen Rathana avsluta Backyards premiärår. Med hennes tuffa och fartfyllda musik kan vi garantera att Backyard 2023 får ett avslut i världsklass. Vi vet att hennes enorma scenglädje och magnetiska aura smittar av sig. Och det är precis den där euforiska känslan som vi vill att du ska ta med dig hem från Backyard och in i den norrbottniska sommaren.

Välkommen till sommarens musikfest!

Samarbetspartners

Sparbanken Nord,
Region Norrbotten,
Barbro Osher Pro Suecia Foundation ,
Polarbröd,