Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Backyard Friday 9 juni

CHERRIE

Hon är utan snack Sveriges nummer ett RnB-drottning. Sedan Cherries debut år 2014 med låten “intro” har karriären pekat spikrakt uppåt. Efter hennes första album ”Sherihan” 2016 med hitsen ”Tabanja” och ”Aldrig mer” blev hon Grammisnominerad till Årets musikvideo och Årets nykomling. Året efter tilldelades hon en Grammis för Årets hiphop/soul, men inte nog med det, Cherrie har även vunnit pris i P3 Guld i kategorin Årets hiphop/soul vilket förklarar att hennes framgång inte är något att skämta om.

Under 2017 dök Cherrie upp som sommarpratare i P1 där hon pratade om sin historia, uppväxten i Finland, och hur hemstaden Rinkeby har förändrats. I samma veva som hennes artistkarriär tog fart mördades en av hennes barndomsvänner. Våren efter visades serien “Cherrie – ut ur mörkret” på SVT Play. Där får vi möta Cherrie-inspiratören som genom sin musik vill visa vägen ut ur mörkret genom att lyfta människorna bakom statistiken från dödsskjutningarna i Sverige.

Med en röst som imponerar, viktiga och vassa texter och en utstrålning som den queen hon är har hon nått stora framgångar såväl i Sverige som internationellt. Hon lyfter ofta sina rötter, visar support för sin hemort och står upp för sina medsystrar. Hennes musik är rå, ärlig, äkta och helt omöjlig att inte knockas av.

“Jag gör min grej. Det är väl det som gör mig unik.”

Hennes virala låt “163 för evigt” som släpptes 2017 i samarbete med artisten Z.E har förutom i Sverige spelats på radio i länder som Storbritannien och Kanada och fick över en miljon spelningar på bara en vecka. Utöver det har Cherrie nått stor framgång med sitt samarbete och turné med Stormzy, och med låtar från hennes medverkan i Så mycket bättre 2021 i TV4.

Finns det något bättre sätt att kicka igång Backyard Friday än med Cherries stjärnglansiga R&B-hits och silkesrena röst? Vi kan inte komma på något…

Välkommen till sommarens musikfest!

Samarbetspartners

Sparbanken Nord,
Region Norrbotten,
Barbro Osher Pro Suecia Foundation ,
Polarbröd,