ONsdag 15 juni

ALE MÖLLER

Köp biljett

Under festspelen får du uppleva Ale Möller tillsammans med Norrbottens Kammarorkester!

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.
Att försöka räkna upp alla priser och utmärkelser som Ale Möller har i bagaget är lika omöjligt som att försöka lista alla instrument som densamme behärskar.

Här är ett axplock från de senaste åren:
– 2018 tilldelades Ale Lifetime Achievement Award av den amerikanska organisationen FOLK ALLIANCE INTERNATIONAL. Tidigare pristagare har b la varit Bob Dylan, Harry Belafonte, Pete Seeger, Joan Baez, Woody Guthrie.

– 2020 ledde Ale en stor konsert vid en fredskongress i Kina tillsammans med 14 musiker från hela världen i Chengdu. (!!!)

– 2021 belönades Ale Möller Regeringens Hederspris i svensk musikexport med motiveringen (i korthet): ”Vem har tagit Sverige till världen, och världen till Sverige som han?”

Kontakta oss

Fill 59Created with Sketch. annacarin@studioacusticum.com

Dela detta

Lorem ipsum

Samarbetspartners: Sparbanken Nord, Norrbottensmusiken, Piteå kommun, Kulturrådet, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Bilkompaniet, Arctic Pulse & EU/ Interreg