Programlista

Här hittar ni årets Festspelsprogram. Programmet uppdateras fortlöpande.

 

 

LÖRDAG 16 juni

Köp biljetter 18:00

Förklädd Gud

Ett av de mest älskade musikverken i den svenska klassiska genren är "Förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson.

I Festspelens uppsättning görs den i en version med Erik Westbergs Vokalensemble, Markus Wargh på den majestätiska Orgel Acusticum och som recitatör hör vi ingen mindre än William Spetz.

Köp biljett här
Köp biljetter 21:00

Norrrbotten NEO hyllar Baltikum - 100 år

I år har det gått 100 år sedan Estland, Lettland och Litauen utropade sin självständighet. Nu får vi höra ensemblen Norrbotten NEO hylla dem med musik av de tre baltiska ländernas mest berömda kompositörer.

Arvo Pärt Spiegel im Spiegel
Peteris Vasks Tris skandarbi
Arvo Pärt Fratres
Onuté Narbutaité Winterserenade
Peteris Vasks Castillo Interior

Köp biljett här
Köp biljetter 23:00

Inte bara Bach

Jonas Knutsson på saxofon och Christian Spering, kontrabas och elektronik bjuder på en meditativ konsert för stillhet och kontemplation.

Nu har de tillsammans närmat sig denna ständigt närvarande storhet, och det har
resulterat i ett konsertprogram som de kallar ”Inte bara Bach”.
Musik av Johann Sebastian, som de uppfattar honom, originalkompositioner och fria
improvisationer.

Ett slags ”mindful music”, för stillhet och kontemplation.

Köp biljett här

Söndag 17 juni

Köp biljetter 13:00

Bamse och Lova sjunger och dansar

Att Bamse och häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Det kommer bli omöjligt att sitta still!
Det bjuds på klassiker som Huvud, axlar, knä och tå, Blinka lilla stjärna och Imse vimse spindel och en hel potpurri av andra välkända barnlåtar. Alla kan vara med, stora som små, och efter sångstunden är det Meet n’ Greet med karaktärerna, kanske vill ni passa på att få en bild eller två tillsammans?

ÖVRIG INFORMATION
Föreställningen med 2 skådespelare och alla talar svenska!
Efter föreställningen är det ett ca. 20 min långt Meet n’ Greet.

OBS! Alla som befinner sig i lokalen behöver biljett. Det går alltså inte att ha barn i knät utan biljett. Brandmyndigheterna har regler om hur många som får vistas i lokalen.

Köp biljett här
Köp biljetter 18:30

Från Tornedalens solnedgång till Gabriellas sång – En himmelsk konsert

En ”feel-good-konsert” med pianisten och kompositören Stefan Nilsson i centrum.
Stefan är bland annat är känd för att ha komponerat musiken till några av våra mest älskade svenska filmer och TV-serier. Jerusalem, Skärgårdsdoktorn, Den goda viljan, Van Veeteren, Liv & Ingemar, En sång för Martin och Så som i himmelen är bara några i raden.
Under konserten får vi lyssna till Stefans kompositioner framförda av Erik Westbergs Vokalensemble, en instrumentalensemble ur Norrbottens kammarorkester och Stefan själv vid flygeln.

Välbehag garanteras!

Köp biljett här
Köp biljetter 19:30

Hanna Järver

Multitalangen Hanna Järver gör allt själv och skriver texter som är så rakt på sak att vi nästan skäms när vi lyssnar på dem. Hon har en sångröst som är fullständigt effortless, den liksom glider runt över hennes elektroniska produktioner som att den alltid varit menad för en enda sak: popmagi.

Köp biljett här
Köp biljetter 21:00

Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg, nominerad till P2 Jazzkatten 2017 som ”Årets nykomling”, har nu släppt debutalbumet "Jag har funderat på en sak".

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick snabbt upp ögonen för henne och en första singel, ”Havsmelodi", släpptes i förra våren. Efter att ha blivit nominerad till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten kom hon i höstas ut med ännu en singel, ”Flykten från vardagen” som gästades av Nils Landgren. Den 2a februari släpptes debutalbumet "Jag har funderat på en sak" och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

DNs Johannes Cornell gav albumet en 4a i betyg och skrev: Det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt... Men Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig.

Så här säger Nils Landgren om Amanda Ginsburg:

- Jag fick en förfrågan av skivbolaget att spela ett solo på en för mig okänd sångerskas debutalbum. Bad att få lyssna och slogs av hennes totala närvaro, chosefria sångsätt och självklara musikalitet. Beslutet var lätt. Amanda Ginsburg är en riktig stjärna.

Köp biljett här
Köp biljetter 23:00

Loney Dear

Högaktuell med nomineringar i både Grammis, Gaffa-priset och Manifestgalan kommer Loney Dear till BlackBox under Festspelen i Piteå.

Emil Svanängen – personen bakom Loney Dear – har lyckats ta sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och – med förra årets album – tillbaka till europeiska omgivningar. Han har blivit hyllad av musikgiganter som bland annat Pitchfork, The Guardian och NME, och legendaren Peter Gabriel har till och med påstått att Svanängen är “Europas svar på Brian Wilson”. Genom att ha turnerat med några av indiemusikens största namn har Loney Dear dessutom gjort ett rykte om sig för sina fängslande konserter.

Köp biljett här

Tisdag 19 juni

Köp biljetter 20:00

Salut Salon

För första gången någonsin kommer de till Sverige och gör sin sverigepremiär på Festspelen i Piteå.

Hamburgbaserade kammarkvartetten Salut Salon har kallats "Harlem Globetrotters bland stråkkvartetter."
Denna kritikerrosade, annorlunda grupp är känd för sin passionerade virtuositet, instrumentala akrobatik, charm och glädje.

Under deras konsert kommer ni att få uppleva en härlig kombination av klassisk musik, allt från tango till folk- och filmmusik.

Violinisterna Angelika Bachmann och Iris Siegfried kompletteras av cellisten Sonja Lena Schmid och pianisten Anna-Monika von Twardowski.

Köp biljett här

Onsdag 20 juni

Köp biljetter 20:00

Ebbot Lundberg och Norrbotten Big Band

Under Festspelen i Piteå bjuder Ebbot Lundberg och Norrbotten Big Band på väl valda covers och egenskrivet material under ledning av Håkan Broström. ”Tillsammans underrättar de storverk” skrev dagstidningen NSD när han 2013 turnerade med Norrbotten Big Band – helt säkert blir det även denna gång en konsert med både personlighet och stor styrka i både musik och röst.

Köp biljett här

Kontakta oss

Fill 59Created with Sketch. annacarin@studioacusticum.com

Dela detta

Lorem ipsum

Samarbetspartners: Sparbanken Nord, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Norrbottensmusiken, Piteå församling, Piteå kommun