Förklädd Gud - recitatör

William Spetz

 

I Festspelens uppsättning av Förklädd Gud,  görs den i en version med Erik Westbergs Vokalensemble, Markus Wargh på den majestätiska Orgel Acusticum och som recitatör hör vi ingen mindre än William Spetz.

William Spetz är aktuell med sin egen kritikerrosade föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” som spelas för utsålda hus över hela Sverige. Senare i år år vi se honom i den nya komediserien ”Andra åket” på SVT. William har tidigare medverkat i serien ”Solsidan”, långfilmen ”Jag älskar dig – En skilsmässokomedi” och varit programledare för ”Melodifestivalen” (tillsammans med Gina Dirawi). Vi har också sett honom i scenföreställningen ”Den tatuerade änkan” på Scalateatern i Stockholm.

 

Som 14-åring startade han sin självbiografiska videoblogg på YouTube och sedan dröjde det inte länge innan han gjorde succé i SVT med produktioner som t ex ”Williams lista”, ”Scener ur ett tonårsliv”, ”Hoppas farfar dör” och ”Låt oss ställa till en scen”. Vi har också sett honom i TV-program som ”Roliga timmen”,”Valfeber”, ”Intresseklubben”, kortfilmen ”Vaskduellen” skapad av filmkollektivet Crazy Pictures, och som programledare för galan ”Guldtuben”.

 

På radio hör vi honom i ”22 kvadrat” (tillsammans med Linda Ulfhielm och Hampus Nessvold) i P3 och han har tidigare varit med i flera av Sveriges Radios julkalendrar. 2016 nominerades William till Årets Rising Star av Stockholm Filmfestival.

Konsertinformation

Föreställningsdag

Lördag 16:00

Scen

Stora Salen Studio Acusticum

Kontakta oss

Fill 59Created with Sketch. annacarin@studioacusticum.com

Dela detta

Lorem ipsum

Samarbetspartners: Sparbanken Nord, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Norrbottensmusiken, Piteå församling, Piteå kommun, Smurfit Kappa, Idépoolen, IVAB, SCA Munksund