Söndag 17 juni

Amanda Ginsburg

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick snabbt upp ögonen för henne och en första singel, ”Havsmelodi”, släpptes förra våren.

Efter att ha blivit nominerad till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten kom hon i höstas ut med ännu en singel, ”Flykten från vardagen” som gästades av Nils Landgren. Den 2a februari släpptes debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

DNs Johannes Cornell gav albumet en 4a i betyg och skrev: Det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt… Men Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig.

Så här säger Nils Landgren om Amanda Ginsburg:

– Jag fick en förfrågan av skivbolaget att spela ett solo på en för mig okänd sångerskas debutalbum. Bad att få lyssna och slogs av hennes totala närvaro, chosefria sångsätt och självklara musikalitet. Beslutet var lätt. Amanda Ginsburg är en riktig stjärna.

Amanda är uppvuxen i Stockholm, ett sladdbarn i en stor musikalisk familj. Trots att hon har studerat musik sen hon var tio år kom drömmen om en musikkarriär först efter att hon tog studenten vid musiklinjen på Södra Latin. Hösten 2011 började Amanda på jazzmusikerprogrammet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och där kom också en chans och en längtan efter att skapa ett eget uttryck genom musiken.

Jag har funderat på hur fritt jag kan välja.
Jag har funderat på att Sverige är kallt.
Jag har funderat på att förlora perspektiv.
Jag har kommit fram till att jag ibland kommer fly från vardagen.
Jag har funderat på hur jag ska skriva musik.
Jag har funderat på hur andras gröna gräs tycks växa så fritt.
Jag har funderat på när Sverige blir varmt.
Jag har kommit fram till att om jag sitter ensam kan den rätte aldrig komma in.
Jag har funderat under tunga blåa skyar.
Jag har funderat ovan lätta blåa vågor.
Jag har kommit fram till att i slutet möter vi varann.

Konsertinformation

Konsertdag

Söndag 17 juni 21:00

Konsertscen

BlackBox Studio Acusticum

Kontakta oss

Fill 59Created with Sketch. annacarin@studioacusticum.com

Dela detta

Lorem ipsum

Samarbetspartners: Sparbanken Nord, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Norrbottensmusiken, Piteå församling, Piteå kommun, Smurfit Kappa, Idépoolen, IVAB, SCA Munksund